Header Cariera

GHID DE ANGAJARE

Cum sa gasesti un loc de munca

Daca sunteti in cautarea unui job sau daca faceti primii pasi spre o cariera profesionala, trebuie sa luati in considerare unde va aflati in prezent, la ce anume sunteti bun, ce va interseaza si ce va place sa faceti.

Apoi ganditi-va unde doriti sa fiti in urmatorii ani, daca exista noi posibilitati pe care doriti sa le invatati sau daca exista schimbari viitoare in industria dvs. care va vor afecta. E important sa aveti raspunsurile la aceste intrebari pentru ca ele va vor ajuta sa identificati job-ul si angajatorul potrivit preferintelor dvs. Odata ce aveti idee despre locul de munca pe care vi-l doriti, e timpul sa va indreptati catre el, tinand cont de experienta pe care o aveti si de modul in care va potriviti specificului si valorilor companiei.

Vizitati site-urile companiilor si ale agentiilor de recrutare pentru a afla care sunt oportunitatile deschise in firma pentru ocuparea unui loc de munca.

Alaturati-va retelelor sociale si profesionale care va vor ajuta in cautarea de locuri de munca. Retineti ca prietenii si familia dvs. sunt cea mai valorasa retea de contacte care contine persoane din domenii si companii cat mai variate.

LinkedIn este reteaua sociala preferata de angajatori, de aceea profilul dvs. trebuie sa reflecte atat calificarile, precum si intreaga experienta acumulata de-a lungul timpului.

Asadar, pe langa trimiterea unui simplu CV sau a unei scrisori de intentie, nu este suficienta pentru a obtine mai repede job-ul dorit. Extinderea cercului profesional de networking atat in online, cat si in offline, precum si utilizarea brand-ului personal in retelele de socializare sunt metodele care va vor ajuta sa cresteti sansele de reusita.

Facebook LinkedIn
© 2021 ManpowerGroup - toate drepturile rezervate.