The Great Realization 2022

Accelerarea tendințelor din piața muncii, noi priorități

 

Anul 2022 are potențialul de a deveni unul dintre cei mai transformatori ani din istoria recentă. De la angajații care preiau mai mult control asupra vieții lor profesionale, prin lupta aparent nesfârșită a companiilor pentru a recruta și reține talentul, până la accelerarea rapidă a introducerii tehnologiilor digitale și conștientizarea companiilor că trebuie să devină mai sofisticate.

Această „Mare Realizare” conturează un peisaj al muncii al anului 2022 și susține tendințele din piața muncii care se împart în 4 categorii: Ce vor angajații, Deficitul de talente, Accelerarea tehnologiei și Resetarea companiilor.

 

Tendințele care conduc la transformarea pieței muncii nu sunt noi, ci noi priorități.

 

 
 

Puterea se întoarce la lucrători

Acum, poate mai mult ca niciodată, oamenii vor ca angajatorii lor să ofere mai mult. Ei doresc ca sănătatea lor mintală și bunăstarea lor să fie prioritare, în timp ce caută, de asemenea, scopul, flexibilitatea, salariul competitiv, condițiile bune de lucru și dezvoltarea abilităților. În plus, mulți oameni se așteaptă, de asemenea, la o poziție mai puternică din partea angajatorilor lor cu privire la problemele socio-economice.

 

Deficitul global de talente continuă să provoace organizațiile

Lupta pentru talente este din ce în ce mai dificilă, aproape 70% dintre angajatori raportează dificultăți în a recruta oameni cu abilitățile de care au nevoie, deoarece deficitul global de talente continuă să afecteze organizațiile din întreaga lume. Schimbările demografice, inclusiv reducerea natalității, reducerea mobilității transfrontaliere și creșterea numărului de persoane care optează să se pensioneze mai devreme, înseamnă că talentul devine din ce în ce mai rar. Companiile trebuie să fie și mai creative pentru a recruta, dezvolta și reține talentele în organizațiile lor.

 

Tehnologia și digitalizarea sunt mai importante ca niciodată

Investițiile în digitalizare au accelerat, peste 80% dintre organizații au intesificat eforturile de digitalizare ca urmare a pandemiei, iar acum fiecare companie este o companie tech. Consumatorii și angajații se așteaptă acum ca tehnologia să faciliteze modul în care trăiesc și muncesc. Cu această schimbare, organizațiile au nevoie de ceva nou, pentru a-și învăța mai bine oamenii, astfel încât aceștia să poată traduce datele în informații, să ia decizii bazate pe date și să combine învățarea umană cu cea automată pentru crearea de valoare adăugată.

 

Companiile preiau controlul

Pandemia a scos la iveală câteva realități dure pentru companiile care au devenit prea dependente de alții pentru a-și menține operațiunile fără probleme. 83% dintre organizații consideră că au nevoie de o viteză mai mare și o agilitate, pentru a face față mai bine schimbării. Ca urmare, companiile devin din ce în ce mai sofisticate; transformă modul în care își manageriază afacerile și caută modele de operare mai agile, lanțuri de aprovizionare mai rezistente, opțiuni mai ecologice și parteneri și soluții consolidate, ca răspuns la concurența acerbă, imprevizibilitate și o mai mare transparență.

 

Aceste 20 de tendințe și ce înseamnă ele pentru viitorul muncii și al lucrătorilor, reprezintă punctul critic pentru ceea ce vedem la orizont în ceea ce privește modul în care întreprinderile din întreaga lume vor trebui să evolueze și să se adapteze pentru a funcționa în această nouă eră. Schimbarea este constantă și nicio organizație nu este imună la schimbarile care pot apărea în mediul de afaceri. Impactul pandemiei, combinat cu accelerarea transformării digitale, va continua să aducă o schimbari profunde în piața globală a muncii și în structura angajaților. Datele, perspectivele și colaborarea globală a ManpowerGroup cu clienții, candidații și partenerii confirmă că schimbările structurale și tendințele pe care le-am prezis de ceva timp continuă să se accelereze.