După un record negativ al perspectivelor de angajare raportat în trimestrul anterior, angajatorii români prognozează intenții de angajare optimiste pentru perioada octombrie-decembrie 2020.

Studiul ManpowerGroup privind Perspectivele Angajării de Forță de Muncă trimestrul IV/2020
 
 
 
 
Angajatorii români prevăd un ritm lent privind activitatea de angajare pentru trimestrul următor, raportând o Previziune Netă de Angajare de +3%. Sentimentul privind angajarea se îmbunătățește cu 17 puncte pro

 

centuale în comparație cu trimestrul anterior, dar slăbește cu 8 puncte procentuale față de aceeași perioadă a anului trecut;
Sunt anticipate creșteri ale numărului total de angajați în șase din cele șapte sectoare de activitate, cu cele mai puternice planuri de angajare raportate în sectorul Hoteluri și restaurante (+11%), sectorul Industrie prelucrătoare (+9%) și Comerțul cu ridicata și cu amănuntul (+9%);
Angajatorii din patru regiuni ale României anticipează creșteri ale numărului total de angajați, cel mai puternic ritm de angajare este anticipat în regiunea Sud-Est (+14%);
La nivel global, angajatorii din 22 din cele 43 de țări și teritorii analizate prevăd creșteri ale numărului total de angajați în decursul celui de-al patrulea trimestru al anului 2020, inclusiv în 13 din cele 26 de țări EMEA;
36% dintre angajatorii români se așteaptă să revină la nivelurile de angajare pre-COVID-19 până în iulie anul viitor.
 
 
 
 
 
 
 
București, 8 Septembrie 2020 – Angajatorii români anticipează creșteri limitate de personal pentru perioada octombrie-decembrie 2020, potrivit celui mai recent sondaj ManpowerGroup privind Perspectivele Angajării de Forță de Muncă derulat pe un eșantion de 459 de angajatori români, parte dintr-un panel de peste peste 38.000 de angajatori din 43 de țări și teritorii. Intervievarea a fost realizată în decursul lunii iulie 2020. Rezultatele sondajului pentru trimestrul patru al anului 2020 sunt de natură să reflecte impactul situației de urgență globale generate de pandemia de coronavirus.
 
Având în vedere că 11% dintre angajatori prognozează o creştere a numărului total de angajări, 6% anticipează o scădere și 69% nu așteaptă nicio modificare, Perspectiva netă Angajare rezultată este de -5%. După ajustarea datelor pentru eliminarea variațiilor sezoniere, Previzunea se situează la +3%. Sentimentul de angajare se consolidează cu 17 puncte procentuale în comparație cu trimestrul anterior, dar slăbește cu 8 puncte procentuale în comparație cu aceeași perioadă de acum un an.
 
 
Angajatorii au fost, de asemenea, întrebați când se așteaptă să revină la nivelurile de angajare pre-COVID-19, iar rezultatele arată că 36% dintre angajatorii români intervievați prognozează să revină până în iulie 2021.
 
Munca la distanță și flexibilitatea oferită angajaților se află în trend crescător
 
Sondajul evidențiază, de asemenea, unele dintre efectele transformative pe termen lung pe care pandemia le va avea asupra pieței forței de muncă. Atunci când angajatorii au fost întrebați despre opțiunile care ar putea fi oferite angajaților ca răspuns la impactul pandemiei COVID-19, aceștia au răspuns după cum urmează:
 
 
„În circumstanțe excepționale, adaptabilitatea este esențială pentru a rămâne competitiv și angajatorii arată că sunt dispuși să îsi ajusteze comportamentul rapid, conform noilor condiții de pe piața muncii. 30% dintre cei intervievați intenționează să ofere parțial muncă la distanță și 25% să ofere un program flexibil la locul de muncă. De asemenea, 15% dintre angajatori spun că sunt gata să ofere posibilitatea de a lucra de la distanță 100% din timp”, menționează Nuno Gameiro, Director Regional Europa de Sud-Est al ManpowerGroup.
 
 
Comparații la nivel regional
 
Angajatorii români raportează perspective de angajare mixte pentru trimestrul următor, cu angajatorii din patru regiuni care prevăd creșteri ale numărului total de angajați, iar în celelalte 3 reguni sunt anticipate restrângeri de personal. Perspectivele de angajare se îmbunătățesc în șase regiuni în comparație cu trimestrul anterior, dar slăbesc în șase în comparație cu aceeași perioadă a anului trecut.
Cea mai puternică piață a forței de muncă este prognozată  de angajatori din regiunea Sud-Est (+14%), unde perspectivele de angajare se îmbunătățesc cu 36 și 18 puncte procentuale față de trimestrul III/2020, respectiv  față de aceeași perioadă în urmă cu un an.
Angajatorii din regiunea Nord-Vest se așteaptă la cel mai slab ritm de angajare, raportând o Previziune de -6%, de asemenea,  fiind cea mai slabă raportare din 2010 și până în prezent. Planurile de angajare slăbesc cu 5 puncte procentuale comparativ cu trimestrul trecut și cu 21 puncte procentuale în comparație cu trimestrul IV/2019.
 
 
 
 
Comparații la nivel de sectoare de activitate
 
Angajatorii din șase din cele șapte sectoare de activitate prognozează creșteri ale numărului total de angajați pentru trimestrul următor. Planurile de angajare se îmbunătățesc în toate cele șapte sectoare  de activitate, în comparație cu trimestrul anterior, dar slăbesc în toate cele șapte în comparație cu aceeași perioadă în urmă cu un an.
Raportat ca fiind cea mai slabă piață a forței de muncă în trimestrul III/2020, sectorul Hoteluri și restaurante prognozează pentru trimestrul următor cel mai puternic ritm de angajare. Previziunea de +11% se îmbunătățește drastic în comparație cu trimestrul anterior, cu 64 de puncte procentuale, deși este cu 2 puncte procentuale mai slabă în comparație cu aceeași perioadă a anului trecut. Intențiile de angajare sunt, de asemenea, mai puternice decât Previzunea la nivel național în alte două sectoare de activitate, cu Previziuni de +9%. Angajatorii din sectorul Industrie prelucrătoare raportează o îmbunătățire de 3 puncte procentuale trimestrial, în timp ce planurile de angajare rămân relativ stabile de la un an la altul. Previziunea pentru sectorului Comerț cu ridicata și cu amănuntul se situează, de asemenea, la + 9%, care se îmbunătățește drastic cu 35 de puncte procentuale trimestrial, însă slăbește cu 4 puncte procentuale raportat la aceeași perioadă a anului trecut.
„Al treilea trimestru al acestui an a fost o adevărată provocare până acum, pentru toate sectoarele de activitate, deoarece asistăm la schimbări semnificative, angajatorii români fiind nevoiți să se adapteze noilor condiții impuse de pandemie. Cu toate acestea, angajatorii sunt mai optimiști privind activitatea de angajare pentru perioada octombrie-decembrie, în special în sectorul Hoteluri și restaurante, unde, în comparație cu trimestrul anterior, intențiile de angajare sunt cu 64 de puncte procentuale mai puternice. Optimismul angajatorilor din acest sector, cel mai probabil reflectă impactul pe care noile reglementări, cu privire la redeschiderea restaurantelor in interior, il are asupra activității de angajare din sectorul Hoteluri și restaurante”, a adăugat Nuno Gameiro.
Cele mai slabe perspective de angajare (-4%) sunt raportate de angajatorii din sectorul Alte servicii. Prognozele de angajare sunt cu 12 puncte procentuale mai puternice comparativ cu trimestrul anterior, dar slăbesc cu 8 puncte procentuale în comparație cu aceeași perioadă în urmă cu un an.
 
 
 
Comparații în funcție de dimensiunea organizației
 
Angajatorii din două dintre cele patru categorii clasificate după dimensiunea organizației anticipează creșteri ale numărului total de angajați în următoarele trei luni, cu cea mai optimistă Previziune de +13% raportată de firmele mari. Cel mai slab ritm de angajare este așteptat de micro-organizații, cu o Previziune se situează la -6%, în timp ce, angajatorii mijlocii și mici anticipează o activitate de angajare limitată, raportând Previziuni de +1%, respectiv -1%.
 
 
Comparații internaționale
 
Studiul ManpowerGroup pentru cel de-al patrulea trimestru al anului 2020 dezvăluie faptul că angajatorii din 22 din cele 43 de țări și teritorii analizate de ManpowerGroup, se așteaptă la creșteri ale numărului total de angajați. În 16 dintre țările și teritoriile analizate angajatorii prevăd restrângeri de personal, iar în alte cinci se prognozează o activitate de angajare stagnantă.
 
În comparație cu cel de-al treila trimestru al anului 2020, în 37 dintre cele 43 de țări și teritorii analizate, angajatorii raportează planuri privind creșteri de personal, planuri de angajare care slăbesc în cinci, și care rămân neschimbate în una. 
 
În comparație cu aceeași perioadă în urmă cu un an, angajatorii din 41 de țări și teritorii raportează intenții de angajare care slăbesc, răman neschimbate în una și se consolideaza, de asemenea, în una – Turcia. Cele mai puternice piețe ale forței de muncă sunt așteptate de angajatorii din, Taiwan, SUA, Turcia, Japonia și Grecia, în timp ce angajatorii din Panama, Costa Rica, Africa de Sud, Columbia și Marea Britanie raportează cele mai slabe intenții de angajare.