Unicef


Immagine

Despre angajator

UNICEF este cea mai mare organizatie pentru copii, respectata si recunoscuta la nivel international pentru experienta in aplicarea celor mai bune practici globale pentru consolidarea sistemelor si serviciilor de sanatate, educatie si protectia copilului, sustinuta financiar integral prin contributiile voluntare ale fundatiilor, corporatiilor, guvernelor si persoanelor fizice.

Inca din anul 1991, UNICEF lucreaza in Romania impreuna cu Guvernul, Parlamentul, mass-media, societatea civila, sectorul privat precum si alti parteneri nationali si internationali, pentru a asigura accesul tuturor copiilor la o educatie timpurie de calitate si la scoala, accesul la servicii de sanatate, precum si protectia impotriva violentei, neglijarii, abuzului, exploatarii si HIV/SIDA. Accentul este pus pe copiii vulnerabili care locuiesc in comunitatile marginalizate, apartinand de cele mai multe ori, minoritatilor, din zonele cele defavorizate, unde saracia este raspandita, accesul la educatia scolara este limitat, iar familiile sunt la risc social mai ridicat.

UNICEF contribuie la reducerea excluziunii sociale si disparitatilor in randul copiilor marginalizati, prin eliminarea principalelor obstacole insitutionale si sociale la nivel local. Totodata, participa la reducerea dezavantajelor copiilor si promovarea tuturor drepturilor baietilor si fetelor prin exercitarea unei bune guveranari de catre autoritatile publice la nivel central si local, impreuna cu societatea civila, organizatiile internationale si sectorul privat, pentru a imbunatati viata copiilor din Romania si din intreaga lume.